HARI
TERBUKA


3 - 25 Mac 2018
10pg to 5ptg

KDU University College, Utropolis, Glenmarie
KDU College, Damansara Jaya


Pengambilan 2018 Sedang Dijalankan


Maklumat Lanjut

*Dengan menghantar borang ini, anda dengan ini bersetuju dan menerima Notis Perlindungan Data Peribadi.KETAHUI KISAH MEREKA


Johanis Binti Mohd Sani
Pelajar Semasa - Diploma Komunikasi Massa


"Saya memilih untuk mengkaji Komunikasi Massa di KDU kerana reputasi KDU yang amat baik dalam bidang ini. KDU telah mengajar saya untuk menjadi lebih berdisiplin dalam tugasan saya dan telah membentuk saya dalam berbagai-bagai cara, seperti dari segi akademik dan juga personaliti. Saya mempunyai ramai kawan baik di sini yang bukan sahaja akan kekal sebagai rakan saya dalam jangka masa panjang, tetapi mungkin juga bakal menjadi rakan perniagaan saya. Kursus yang saya sedang mengikuti pada masa ini dapat membantu saya bersiap sedia untuk menghadapi dunia sebenar terutamanya bagi tugas saya sebagai seorang pempengaruh."

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Wan Arif Iskandar Bin Adnan
Pelajar Semasa - Diploma Komunikasi Massa


"Saya memilih KDU dan program ini kerana saya seorang pelajar KDU semenjak saya berumur 7 tahun lagi, pada mulanya dengan Sekolah Rendah Sri KDU dan kemudiannya dengan Sekolah Menengah Sri KDU. Selain itu, saya mendengar banyak perkara baik mengenai program Komunikasi Massa di KDU, seperti pelbagai kemudahan yang disediakan serta kuliah dan aktiviti yang menarik. Sehingga kini, pengalaman saya di KDU amat baik. Semua orang di KDU sungguh ramah dan sanggup menghulurkan tangan apabila saya memerlukannya, sama ada pelajar ataupun kakitangan."

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Nur Ainaa Aqilah binti Mansor
Pelajar Semasa - Sarjana Muda Pengurusan Kulinari (Pengkhususan dalam Masakan Itali)


"Saya memilih program masakan KDU kerana ia mempunyai pengkhususan dalam Masakan Itali berikutan kerjasama dengan ALMA Itali, pusat pendidikan dan latihan antarabangsa yang terkemuka di dunia untuk Masakan Itali. Dapur masakan di kampus Utropolis sememangnya hebat – sejajar dengan piawaian industri. Satu perkara yang benar-benar menonjol ialah dedikasi pensyarah dalam pengajaran. Mereka telah banyak mengajar saya – dari kemahiran asas dapur yang sukar, serta teori dan pengetahuan, sehingga ke tahap untuk menjadi seorang chef profesional. Tanpa sokongan dan nasihat mereka, saya tidak akan menjadi tegas dan yakin seperti diri saya sekarang."

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Nurul Hanynaa Binti Harizal
Pelajar Semasa - Sarjana Muda Perakaunan (Kepujian)


"Kampus KDU di Utropolis Glenmarie ialah faktor amat besar yang menarik saya untuk belajar di sini, selain berdekatan dengan tempat tinggal saya. Persekitaran di sini nyata indah, dengan kemudahan terancang yang menjadikan kehidupan saya sebagai pelajar lebih menyeronokkan – sehinggakan KDU adalah seperti rumah kedua saya! Ia tidak pelik untuk saya menghabiskan sepanjang hari di sini, setiap hari, kerana terdapat begitu banyak aktiviti yang disediakan selain kelas dan tugasan."Disokong oleh
      

© Copyright 2018 KDU University College Sdn Bhd (76997-T) & KDU College (PJ) Sdn Bhd (879955-T). All Rights Reserved.